Alla samlingarFAQ
Vanliga frågor om elektrifiering

Hitta svaren på många av dina frågor om dina elektriska transportkylaggregat (elektriska TRU:er eller eTRU:er).

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Användning & Prestanda

Kan elektriska transportkylaggregat (elektriska TRU:er eller eTRU:er) bibehålla en laddning som varar hela min rutt?

Absolut! Carrier eCool-enheter är eTRU:er som erbjuder möjligheten att ladda batteriet från e-axeln när fordonet är i rörelse, vilket säkerställer att enheten har tillräckligt med laddning för att räcka tills resan är avslutad och föraren är säkert tillbaka på lagret.

Hur länge varar mitt batteri?

Batteripaket är utformade för att hålla i genomsnitt 10 år med en återstående kapacitet på 70%, förutsatt att standardanvändningsrekommendationerna följs.

I genomsnitt, hur många timmar kan min eTRU hålla på en enda laddning?

Det beror på TRU-applikationen och batterikapaciteten. I genomsnitt kan en laddning hålla från 90 minuter till 8 timmar med nuvarande batterikapacitet.

I genomsnitt, hur många timmar kan min eTRU hålla under sin livstid?

Det kommer att variera beroende på applikationen.

Vilka faktorer påverkar batteriprestanda?

Flera faktorer kan påverka batteriprestanda. Vidta försiktighetsåtgärder för att förbättra batteriprestanda och livslängd.

• Återbalansering: Batteripaket är utformade för att fungera optimalt när alla celler har lika kapacitet. När batteriet används för ström blir battericellerna obalanserade. Att återbalansera battericellerna till lika kapacitet är avgörande för batteriets hälsa och livslängd.

• Temperatur: Omgivningstemperaturen kan ha stor inverkan på batterikapaciteten. Generellt sett kan temperaturer under 0°C eller över 55°C påverka batteriets kapacitet eller orsaka att batteriet stängs av. Att utsätta batteriet för extrema temperaturer under långa perioder kan permanent skada batteriet.

• Effekten av djup urladdning (DOD): Ju djupare ett batteri urladdas under cykler, desto kortare blir batteriets livslängd.

Hur påverkar batterikemin livslängden och prestandan för mitt batteri?

Alla batterikemier har unika egenskaper som kraft, livscykel, säkerhet och temperaturområde. Batteriprestanda påverkas mest av batterivård och underhåll, inklusive regelbunden återbalansering av batteriet, minskad exponering för extrema temperaturer och undvikande av frekventa djupa urladdningar. Läs mer: "Vilka faktorer påverkar batteriprestanda?"

När blir en tillgång inaktiv eller offline?

Batteriet visar “inaktiv” när det varken ger eller tar emot ström. Batteriet visar “offline” när det inte rapporterar några data.

Laddning

Hur länge behöver mina batterier laddas?

Batterierna kräver i genomsnitt 2-3 timmars anslutning till nätet för att laddas helt (beroende på modell och kapacitet). För att återbalansera batteriet måste det vara kontinuerligt anslutet till nätet i 5 till 6 timmar.

Kan jag koppla mitt batteri till vilket uttag som helst?

Batteriet ansluts direkt till alla uttag som kan stödja 400 volt – 32 ampere.

Finns det ett alternativ för snabbladdning?

Batteriet har för närvarande inte ett alternativ för DC-snabbladdning, vilket kan påverka batteriets livslängd. Vår nuvarande design har en inpluggningsfunktion som kan ladda upp till 80% på cirka 70 minuter.

Vad är axelladdning?

Carrier eCool-enheter är utrustade med en e-axel som använder energin från fordonet under körning för att ladda batteriet.

Hälsa & Underhåll

Vad är återbalansering, och varför behöver jag göra det?

Batteripaket är utformade för att fungera optimalt när alla celler har lika kapacitet. När batteriet används för ström blir battericellerna obalanserade. Att återbalansera battericellerna till lika kapacitet är avgörande för batteriets hälsa och livslängd. För att återbalansera batteriet måste det vara kontinuerligt anslutet till nätet i 5 till 6 timmar. Batterier bör återbalanseras minst en gång var sjunde dag.

När blir återbalanseringen försenad?

Återbalansering är avgörande för batteriets hälsa och livslängd. Återbalansering blir försenad om batteriet inte har varit kontinuerligt anslutet till nätet i 5-6 timmar minst en gång var sjunde dag.

Vad är djup urladdning?

Djup urladdning inträffar när batteriet töms till kritiskt låga nivåer, vanligtvis mindre än 20% av full laddning (verklig kapacitet). Att konsekvent urladda batteriet till dessa låga nivåer kan skada cellerna och minska dess hälsa och livslängd.

Varför ska jag bry mig om batterier har mycket höga eller mycket låga temperaturer?

Ett batteri producerar energi tack vare en kemisk reaktion. Som med all kemi är temperaturen en nyckelfaktor. Omgivningstemperaturen kan ha stor inverkan på batterikapaciteten. Generellt sett kan temperaturer under 0°C eller över 55°C påverka batteriets kapacitet eller orsaka att det stängs av. Att utsätta batteriet för extrema temperaturer under långa perioder kan permanent skada det.

Specifikationer & Infrastruktur

Vad är effektklassningen för mitt batteri?

Batteripaket är utformade för en kontinuerlig effekt på 19kW.

Vad är Power Mode?

Power mode refererar till den nuvarande strömkällan för kylningen av eTRU. Elektriska TRU:er kan drivas antingen av batteriet eller av nätet när de är inkopplade.

Vilka specifikationer för elektrisk laddningsinfrastruktur behövs?

Batteriet ansluts direkt till alla uttag som kan stödja 400 volt – 32 ampere.

Har du fler frågor?

Läs artikeln Förstå Elektrifiering eller kontakta Carrier på lynx-support@carrier.com för mer information om Elektrifiering eller LYNX Fleet.