Tillgångshälsa och larm

Övervaka larm och hälsa för dina tillgångar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att maximera driftseffektiviteten och minska den totala ägandekostnaden krävs att du upprätthåller det övergripande tillståndet hos maskinparkens kylenheter. Att reagera korrekt på larm är avgörande för att uppnå detta mål.

I den här artikeln:

• Widget för tillgångshälsa

• Larminformation i tillgångsspårning

• Larminformation

• Ruttuppspelning: Larmhändelser

• Meddelanden för larm

• Rapport om vagnparkslarm

• Larminformation i API:er

Widget för tillgångshälsa

I vyn Tillgångsspårning hittar du en uppsättning widgetar på den vänstra panelen. Dessa widgetar ger en sammanfattning av dina tillgångar. Du kommer att se en widget för tillgångshälsa ovanför widgeten Livestatus om du har rätt åtkomst. Den här widgeten visar hälsotillståndet för dina tillgångar baserat på den högsta allvarlighetsgraden för alla aktiva larm. Rutorna i widgeten Tillgångshälsa visar antalet tillgångar med kritiska, brådskande och varningslarm och antalet tillgångar utan aktiva larm.

Det finns fyra kategorier av tillgångshälsa:

• Kritisk- Enheten stängs av; vidta åtgärder omedelbart

• Brådskande- Vidta åtgärder så snart som möjligt

• Varning- Adress vid nästa underhållsbesök

• OK – Inga åtgärdsbara larm

Klicka på en av dessa paneler för att filtrera listan Tillgångsspårning för att visa tillgångar med den här tillgångens hälsa. Klicka på panelen igen för att rensa filtret.

För närvarande är tillgångens hälsofunktion i betaversion och gäller endast Vector- och Supraenheter.

Om du inte har tillgång till den här funktionen och vill ha åtkomst, tala med kontoansvariga.

Larminformation i tillgångsspårning

Kolumngruppen Detaljer i tabellen Tillgångsspårning innehåller kolumnerna Tillgångshälsa och Larm. I kolumnen Tillgångshälsa visas en ikon som anger tillgångens hälsa. Om TRU har kritisk, brådskande eller varnande tillgångshälsa visas en färgad stapel till vänster på raden för att indikera detsamma. I kolumnen Larm visas antalet aktiva larm för tillgången. Du kan klicka på det här antalet för att visa popup-fönstret Larmdetaljer.

Klicka på en rad i tabellen Tillgångsspårning för att panorera och zooma till tillgången på kartan och visa informationspanelen för tillgången. Den här panelen visar ett aktivt larmchip om tillgången har ett aktivt larm. Du kan klicka på pilikonen i det övre hörnet av den här panelen för att öppna ett popup-fönster med utökad information för tillgången.

Denna informationspopup kommer att innehålla ett aktivt larmchip om det finns aktiva larm. Du kan klicka på det här chippet för att öppna Larmdetaljer.

Information om larm

Popup-fönstret Larminformation visas när du klickar på larmräkningen från olika platser i Lynx Fleet. Det här popup-fönstret visar både aktiva och inaktiva larm för en tillgång.

Larmlistan innehåller:

• Svaret- antingen endast larm eller stäng av

• Kod

• Beskrivning

• Rekommendation – rekommenderad åtgärd som du bör vidta för att åtgärda larmet

Uppspelning av rutt: Larmhändelser

Evenemangstabellen på fliken Tillgångsinformation uppspelning av rutt visas en händelse för avstängningslarm under en rutt. Om du klickar på en händelse ställs kartans fokus in för den tidpunkten och en detaljerad knappbeskrivning öppnas på kartan om händelsen.

Verktygstipset visar larmkoden, larmbeskrivningen samt tid och plats för larmet. Du kan dubbelklicka på verktygstipset för att öppna ett popup-fönster med mer information om tillgången vid den tidpunkten.

Meddelanden om larm

Du kan ställa in aviseringsregler för dina tillgångar i Lynx Fleet. Detta inkluderar meddelanden när det finns ett aktivt avstängningslarm. Dessa skickar ett e-postmeddelande eller SMS när det finns ett aktivt avstängningslarm för de angivna tillgångarna som definierats i meddelanderegeln.

Du kan se Lägga till meddelanderegler om du vill lära dig mer om hur du skapar meddelanderegler.

Rapport om vagnparkslarm

Klicka på ikonen Rapporter i den vänstra navigeringsmenyn och sedan på alternativet Fleet TRU larm i Rapportmallar för att komma åt larmrapporten. Denna rapport kan laddas ner i PDF- eller CSV-format och schemaläggas att levereras via e-post.

Fleet TRU larm-rapporten kommer att ge information om aktiva larm för utvalda tillgångar inom en tidsram.

Rapporten sammanfattar:

• Totalt antal tillgångar - tillgångar som hade aktiva larm under den valda perioden

• Antal unika larm

• Totalt antal larm

Rapporten innehåller listor för:

• Tillgångar med flest larm

• Topplarm

• Alla larm efter tillgång

De enskilda listorna i rapporten kan också laddas ner till Excel, CSV eller andra format genom att klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av den specifika lista du vill exportera.

Larminformation i API:er

Larmmatrisen returneras som en del av svaret i följande LynxFleet-API:er:

• tillgång-snapshots

• tillgångshistorik-poster

• historik för flera tillgångar

Larmsamlingen innehåller följande information om alla aktiva larm om tillgången vid tidpunkten för meddelandet:

• Svar (endast larm eller avstängning)

• Kod

• Beskrivning

Har du fler frågor?

Kontakta Carrier på lynx-support@carrier.com för mer information om tillgångshälsa och larm.