Alle collectiesActiva volgen
Gezondheid van assets en alarmen

Monitor alarmen en gezondheid voor uw assets

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het maximaliseren van operationele efficiëntie en het verminderen van de totale eigendomskosten vereist het onderhouden van de algehele gezondheid van de koelunits van uw wagenpark. Het correct reageren op alarmen is cruciaal om dit doel te bereiken.

In dit artikel:

• Widget Gezondheid van het Actief

• Alarm Informatie in Asset Tracking

• Alarm Details

• Route Replay: Alarm Events

• Meldingen voor Alarmen

• Vloot Alarmen Rapport

• Alarm Informatie in APIs

Widget Gezondheid van het Actief

In de Asset Tracking weergave vindt u een set widgets in het linker paneel. Deze widgets geven een samenvatting van uw activa. U ziet een widget Gezondheid van het Actief boven de Live Status widget als u de juiste toegang heeft. Deze widget toont de gezondheid van uw activa op basis van het hoogste niveau van kritikaliteit van eventuele actieve alarmen. De tegels in de widget Gezondheid van het Actief tonen het aantal activa met kritieke, urgente en waarschuwingsalarmen en het aantal activa zonder actieve alarmen.

Er zijn vier categorieën van activa gezondheid:

• Kritiek- Eenheid is uitgeschakeld; neem onmiddellijk actie

• Urgent- Neem zo snel mogelijk actie

• Waarschuwing- Adres tijdens het volgende onderhoudsbezoek

• OK - Geen actievere alarmen

Klik op een van deze tegels om de Asset Tracking lijst te filteren om activa met deze activa gezondheid te tonen. Klik nogmaals op de tegel om het filter te wissen.

Momenteel is de functie voor de gezondheid van het actief in Beta en geldt alleen voor Vector en Supra Units.

Als u geen toegang heeft tot deze functie en u wilt toegang, neem dan contact op met uw accountmanager.

Alarm Informatie in Asset Tracking

De kolomgroep Details in de Asset Tracking tabel bevat de kolommen Gezondheid van het Actief en Alarmen. De kolom Gezondheid van het Actief toont een icoon om de Gezondheid van het Actief aan te geven. Als de TRU een kritieke, urgente of waarschuwende gezondheid van het actief heeft, wordt er een gekleurde balk weergegeven aan het linkeruiteinde van de rij om dit aan te geven. De kolom Alarmen toont een telling van de actieve alarmen van het actief. U kunt op deze telling klikken om de Alarm Details pop-up te bekijken.

Klik op een rij in de Asset Tracking tabel om naar dat actief op de kaart te pannen & zoomen en het info paneel voor dat actief te bekijken. Dit paneel toont een Actief Alarm chip als het actief een actief alarm heeft. U kunt op het pijlpictogram in de bovenhoek van dit paneel klikken om een uitgebreide details pop-up voor het actief te openen.

Deze details pop-up bevat een Actieve Alarmen chip als er actieve alarmen zijn. U kunt op deze chip klikken om de Alarm Details te openen.

Alarm Details

De pop-up Alarm Details wordt weergegeven wanneer u op de alarmtelling klikt vanuit verschillende locaties binnen Lynx Fleet. Deze pop-up toont zowel actieve als inactieve alarmen voor een actief.

De alarmlijst bevat:

• Reactie- ofwel Alleen Alarm of Uitschakelen

• Code

• Omschrijving

• Aanbeveling- aanbevolen actie die u moet ondernemen om het alarm aan te pakken

Route Replay: Alarm Events

De Events Tabel in het tabblad Route Replay van de Asset Details toont een event voor uitschakelalarmen tijdens een route. Door op een event te klikken, wordt de kaartfocus ingesteld voor dat tijdstip en wordt er een details tooltip op de kaart geopend over het event.

De tooltip toont de alarmcode, de alarmomschrijving, en de tijd en locatie van het alarm. U kunt dubbelklikken op de tooltip om een pop-up te openen met meer details over het actief op dat tijdstip.

Meldingen voor Alarmen

U kunt meldingsregels instellen voor uw activa in Lynx Fleet. Dit omvat meldingen wanneer er een actief Uitschakelalarm is. Deze sturen een e-mail of SMS wanneer er een actief uitschakelalarm is voor de gespecificeerde activa die in uw meldingsregel zijn gedefinieerd.

U kunt Meldingsregels Toevoegen zien als u meer wilt leren over het maken van meldingsregels.

Vloot Alarmen Rapport

Klik op het pictogram Rapporten in het linker navigatiemenu en vervolgens op de optie Vloot TRU Alarmen in Rapport Templates om toegang te krijgen tot het Alarmen rapport. Dit rapport kan worden gedownload in PDF of CSV formaat en gepland om te worden geleverd via e-mail.

Het Vloot TRU Alarmen rapport zal details verstrekken over actieve alarmen voor geselecteerde activa binnen een tijdsbestek.

Het rapport vat samen:

• Totaal aantal activa - activa die actieve alarmen hadden tijdens de geselecteerde periode

• Unieke alarmen tellen

• Totaal alarmen

Het rapport heeft lijsten voor:

• Activa met de meeste alarmen

• Top alarmen

• Alle alarmen per actief

De individuele lijsten in het rapport kunnen ook worden gedownload naar Excel, CSV, of andere formaten door te klikken op het drievoudige stip icoon in de rechterbovenhoek van de specifieke lijst die u wilt exporteren.

Alarm Informatie in APIs

De Alarm array wordt geretourneerd als onderdeel van de respons in de volgende LynxFleet APIs:

• asset-snapshots

• asset-history-items

• multi-asset-history

De Alarm array bevat de volgende informatie over eventuele actieve alarmen over het actief op het moment van het bericht:

• Reactie (Alleen Alarm of Uitschakelen)

• Code

• Omschrijving

Heeft u nog meer vragen?

Neem contact op met Carrier op lynx-support@carrier.com voor meer informatie over Gezondheid van het Actief en Alarmen.