Gå til hovedinnhold
Alle samlingerFAQ
Ofte stilte spørsmål om elektrifisering

Find svar på mange av dine spørsmål om dine elektriske transportkjøleenheter (elektriske TRUs eller eTRUs).

Oppdatert over en uke siden

Bruk & Ytelse

Kan elektriske transportkjøleenheter (elektriske TRUer eller eTRUer) opprettholde en ladning som varer hele min rute?

Absolutt! Carrier eCool-enheter er eTRUer som tilbyr muligheten til å lade batteriet fra e-akselen når kjøretøyet er i bevegelse, noe som sikrer at enheten har nok ladning til å vare til turen er fullført og sjåføren er trygt tilbake på lageret.

Hvor lenge vil batteriet mitt vare?

Batteripakker er designet for å vare i gjennomsnittlig 10 år med en restkapasitet på 70%, forutsatt at standard brukeranbefalinger følges.

I gjennomsnitt, hvor mange timer kan min eTRU vare på en enkelt ladning?

Det avhenger av TRU-applikasjonen og batterikapasiteten. I gjennomsnitt kan en ladning vare fra 90 minutter til 8 timer med nåværende batterikapasitet.

I gjennomsnitt, hvor mange timer kan min eTRU vare i løpet av levetiden?

Det vil variere avhengig av applikasjonen.

Hvilke faktorer påvirker batteriets ytelse?

Flere faktorer kan påvirke batteriets ytelse. Ta forebyggende tiltak for å forbedre batteriets ytelse og levetid.

• Rebalansering: Batteripakker er designet for å fungere optimalt når alle celler har lik kapasitet. Når batteriet brukes til strøm, blir battericellene ubalanserte. Det er avgjørende for batteriets helse og levetid å rebalansere battericellene til lik kapasitet.

• Temperatur: Omgivelsestemperaturen kan ha stor innvirkning på batterikapasiteten. Generelt kan temperaturer under 0°C eller over 55°C påvirke batteriets kapasitet eller føre til at batteriet slår seg av. Å utsette batteriet for ekstreme temperaturer over lang tid kan permanent skade batteriet.

• Effekten av utladningsdybde (DOD): Jo dypere et batteri utlades under sykluser, jo kortere blir batteriets levetid.

Hvordan påvirker batterikjemien levetiden og ytelsen til batteriet mitt?

Alle batterikjemier har unike egenskaper som strøm, livssyklus, sikkerhet og temperaturområde. Batteriytelsen påvirkes mest av batteristell og vedlikehold, inkludert regelmessig rebalansering av batteriet, redusering av eksponering for ekstreme temperaturer, og unngåelse av hyppige dype utladninger. Lær mer: "Hvilke faktorer påvirker batteriets ytelse?"

Når blir en enhet inaktiv eller frakoblet?

Batteriet viser “inaktiv” når det verken gir eller mottar strøm. Batteriet viser “frakoblet” når det ikke rapporterer noen data.

Lading

Hvor lang tid trenger batteriene mine for å lade?

Batteriene krever et gjennomsnitt på 2-3 timer tilkoblet nettet for å lade helt opp (avhengig av modell og kapasitet). For å rebalansere batteriet, må det være kontinuerlig koblet til nettet i 5 til 6 timer.

Kan jeg koble batteriet mitt til hvilken som helst stikkontakt?

Batteriet kobles direkte til enhver stikkontakt som kan støtte 400 volt – 32 ampere.

Er det en mulighet for hurtiglading?

Batteriet har ikke en DC hurtigladingsmulighet for øyeblikket, noe som kan påvirke batteriets levetid. Vårt nåværende design har plugg-inn-mulighet som kan lade opp til 80% på omtrent 70 minutter.

Hva er aksellading?

Carrier eCool-enheter er utstyrt med en e-aksel som bruker energien fra kjøretøyet mens det kjører for å lade batteriet.

Helse & Vedlikehold

Hva er rebalansering, og hvorfor trenger jeg å gjøre det?

Batteripakker er designet for å fungere optimalt når alle celler har lik kapasitet. Når batteriet brukes til strøm, blir battericellene ubalanserte. Det er avgjørende for batteriets helse og levetid å rebalansere battericellene til lik kapasitet. For å rebalansere batteriet, må det være kontinuerlig koblet til nettet i 5 til 6 timer. Batteriene bør rebalanseres minst en gang hver 7. dag.

Når blir rebalanseringen forsinket?

Rebalansering er avgjørende for batteriets helse og levetid. Rebalansering blir forsinket hvis batteriet ikke har vært kontinuerlig koblet til nettet i 5-6 timer minst en gang hver 7. dag.

Hva er dyp utladning?

Dyp utladning oppstår når batteriet tappes til kritisk lave nivåer, vanligvis mindre enn 20% av full ladning (reell kapasitet). Konsekvent utladning av batteriet til disse lave nivåene kan skade cellene og redusere helsen og levetiden.

Hvorfor skal jeg bry meg om batteriene har veldig høye eller veldig lave temperaturer?

Et batteri produserer energi takket være en kjemisk reaksjon. Som med all kjemi, er temperatur en nøkkelfaktor. Omgivelsestemperaturen kan ha stor innvirkning på batterikapasiteten. Generelt kan temperaturer under 0°C eller over 55°C påvirke batteriets kapasitet eller føre til at det slår seg av. Å utsette batteriet for ekstreme temperaturer over lang tid kan permanent skade det.

Spesifikasjoner & Infrastruktur

Hva er strømstyrken til batteriet mitt?

Batteripakker er designet for en kontinuerlig strøm på 19kW.

Hva er strømmodus?

Strømmodus refererer til den nåværende strømkilden for kjølingen av eTRU. Elektriske TRUer kan drives enten av batteriet eller av nettet når de er koblet til.

Hva er spesifikasjonene for elektrisk ladeinfrastruktur som er nødvendig?

Batteriet kobles direkte til enhver stikkontakt som kan støtte 400 volt – 32 ampere.

Har du flere spørsmål?

Les artikkelen Forstå Elektrifisering eller kontakt Carrier på lynx-support@carrier.com for mer informasjon om Elektrifisering eller LYNX Fleet.